Nitrat dosering for saltvann

01/06/2017
av ReefTechnology Europe

Det har lenge vært en mistolkning at nitrat skal holdes på 0ppm og i værste fall 0,1-0,2ppm. Dette fraråder vi ALLE

Hva er egentlig nitrat?

Nitrat er den siste grenen i nitrogen syklusen og som samtidig er den minst skadelige typen for levende organismer. I all hovedsak er også nitrat en næringskilde for dine koraller.

Hvorfor skal jeg dosere nitrat?

Alle må ikke dosere nitrat, men om du har lav til 0 i nitrat anbefaler vi deg sterkt å dosere nitrat, doserer du nitrat i ett nitratfattig akvarium vil du oppleve synlige resultater i både vekst og farger, samtidig vil også po4(fosfat) bli lettere å kontrollere.

Hvor mye doserer jeg?

Om du ikke har ett nitrat testsett så kjøp det inn med en gang ellers doserer du i blinde. Har du 0 i nitrat å tilfører små mengder vil du raskt se forbedringer. Hva du bør ligge på er ett vanskelig spørsmål vi får, hva slags koraller man har er avgjørende. Som en allaround guide anbefaler vi 0,5-2ppm. Har man sps kan man gjerne holde seg nærmere lavpunktet mens lps og mykkoraller fint kan ha 2ppm eller mer,


Vi vet at mange vil sette spørsmålstegn rundt dosering av nitrat, men som alltid serverer vi fakta og egenerfaring fremfor hva "alle andre sier" Har du ikke målbar nitrat så prøv gjerne selv å se hvordan ting forandrer seg, ofte når man har po4 problemer vil det også tyde på at nitrat verdiene er i bunn.

Flytende nitrat og annet tilbehør finner du i nettbutikken.

Vi håper dette var til hjelp.

God sommer fra oss i ReefTechnology :)

Refraktometer

14/04/2017
av ReefTechnology EuropeVi er fult klar over at flere produsenter sier at man kan kalibrere deres refraktometer med osmose/RO vann. Det fraråder vi sterkt ettersom det kan gi store avvik.

Bruk altid kalibrerinsvæske, dette er 35ppt saltvann. Vi lagerfører salifert refracto check.


Hvorfor kalibreringsvæske? Kort svar er at man skal altid kalibrere med en væske i samme området av hva man har tenkt å måle for senere. Uten korrekt kalibrering kan ett refraktometer i hovedsak gi like ukorrekte målinger som ett hydrometer.

Hva slags koraller/fisk passer meg?

02/04/2017
av ReefTechnology Europe

Hva slags levende passer best for deg?

i motsetning til mange så sitter vi gjerne ned med hver enkelt som vil starte med saltvann å tar en kaffe, det synes vi er viktig slik at man får kartlagt hva slags drøm man har, reiser du mye, hvor mye tid har du og hvordan ser du for deg sluttresultatet. Ønsker du levende som er lite krevende? lite til middels? eller har du en drøm om lette til avanserte sps?

Det er viktig for oss å vite før vi kan anbefale deg noe som helst av utstyr og levende.

Vet vi at du har begrenset med erfaring sender vi ikke med deg koraller som mest trolig dør etter kort tid. Det er bedre for oss og deg at vi er ærlige men på en høflig måte slik at du ikke kaster penger ut av vinduet å samtidig blir skuffet å tror du ikke klarer saltvann. Selvsagt støter man på levende som dør før eller siden men det er en vesentlig mindre risiko ved valg av riktig utstyr og levende.

Ta kontakt med oss for starthjelp eller avansert hjelp. Vi ser hver enkelt sine behov å kartlegger en plan utifra dette.

LPS, SPS og mykkoraller. Hva er hva?

01/04/2017
av ReefTechnology Europe

Noe av det første du støter på med saltvann er korallkategoriene. Disse er delt opp i 3 grener.

Mykkoraller: Som navnet tilsier er dette koraller som kun har blødt/mykt vev. Dette er de aller enkleste korallene å holde. De er tilgivelig med både lys,sirkulasjon og liker gjerne høyere nivå med næring i vannet.

LPS: Long Polyp Stony coral. Disse har ett hardt skjelett men har samtidig mye kjøtt i form av lange armer eller oppblåst kjøtt utenfor ett hardt skjelett. Lps er også veldig tilgivelig men noe mer avansert enn myke koraller. Lps er ikke veldig krevende men krever riktig utstyr samt elementer og sporstoffer i vannet for å trives godt.

SPS: small polyp stony coral. skjelett med små polyper. Dette er den mest krevende grenen MEN når det er sagt er det mange sps som faktisk ikke er så krevende som man skulle tro. Det er mange arter med forskjellige krav å noen kan holdes med stort hell selv om man ikke har lang erfaring. Stråler dine lps så er sjansen stor for at du også kan holde enkle til moderate sps.

Oppsummering: Vi får ikke stresset nok at valg av utstyr til hver enkelt formål er uhyre viktig, Det hjelper deg enormt i selve driften av akvariet samt å ta koraller fra kun overlevelse til god vekst/farger og trivsel.

Tenker du at mykkoraller er veien å gå for deg? Ja da anbefaler vi deg ikke nødvendigvis det dyreste utstyret som finnes samt mye annet av tilsetninger og tester du ikke har store behov for.

Saltvann vs Ferskvann

26/03/2017
av ReefTechnology Europe

Som oftest er det slik at man starter med og kjøpe ferskvannsakvarie, uten å ha gjort en meningsmåling tror jeg ofte grunnen er at det å starte saltvannsakvarie kan virke avskrekkende. Når man ser i mange underskap er det ofte en sump hvor det er så mye teknisk utstyr som man ikke forstår seg på, det skal sies at mye utstyr MÅ man ikke ha å man kan drifte ett velfungerende saltvannsakvarium med kun basic utstyr.

Mye av utstyret er ofte hjelpemidler for å la deg ha full kontroll, noen liker ekstra utstyr og roen de får når de vet at det kommer varslinger om en feil skulle oppstå osv... Mens andre har så mye levende av spesielle arter at de ikke klarer å reise bort uten å ha full kontroll, det er fult forståelig da mange hjem der ute huser koraller og fisk for flere titusener av kroner.

Jeg har ofte hørt noen si at jeg starter med ferskvann å får jeg det til så går jeg heller over til saltvann. Det er veldig bortkastet om du faktisk føler for å starte med saltvann ettersom det er 2 helt forskjellige ting. Jeg er selv glad i alt som har med akvatiske dyr å gjøre, både fersk og salt men om du bruker tid på ferskvann å lærer deg alt som trengs vil du fortsatt sitte på bar bakke når du skal starte saltvann.

Vannbytte


Osmose/ro vann er viktig slik at man får vekk urenhetene som er i kranvannet. Du varmer opp vannet og blander inn salt til riktig nivå. ikke så komplisert? :) til ferskvann er det flere måter å gjøre det på, noen bruker kranvann og tilsetter aquasafe,noen bruker akvariesalt(GH) og lignende, lar vannet stå i 24t slik at det får luftet seg, varmer opp og bytter. hørtes det lettere ut :)

Vanntester


Vanntester er heller ikke komplisert, du tester bare for andre ting enn hva du ville gjort med ferskvann. Saltvann har veldig mange elementer å man tenker jeg må helt sikkert ha alle. FEIL, i hovedsak tester de aller fleste for kun Alk/kh,Ca,MG,po4 og nitrat samt måler salt en sjelden gang. Det holder lenge.


Filtermedia'


Filtermedia brukes i både ferskvannsakvarie og saltvannsakvarie, for saltvann brukes ofte karbon/kull og fosfatmedie som rowaphos og aquaforest phosphate minus. Noen velger andre alternativer men det er absolutt de mest brukte.


Renhold/Vedlikehold


Mye likt men fortsatt ulikt på noen områder. En typisk økt for ferskvann vil være å skrape alger fra glasset, rense filter(utvendig/innvendig), suge opp avfall fra bunn av hele akvariet, trimme planter, fjerne alger fra akvariet og utstyr..

Saltvann: Du slipper algeskraping som er veldig befriende..... FEIL :D Nå ble du helt sikkert skuffet men man må faktisk skrape alger samme hva, sånn er det bare ;) Forskjellen vil være at du også får kalkalger på glasset som du lett fjerner samtidig ved hjelp av en mag float scraper, aqua scraper og andre skraper hvor det er ett skarpt blad på enden av magnetskrapen(eller skrape med langt håndtak)

Tømme/vasker skummerkopp og bytter carbon samt. annet medie man måtte bruke om det er oppbrukt, skifte filtersokker.

Rengjøring av selve sumpen er noe man gjør uhyre sjeldent så sant man har god filtrering ellers. En gang i ny og ned er det greit å legge pumper og annet utstyr i ett edikkbad noen timer, da fjernes alt med en liten skrubb lekende lett.

Oppstart av saltvann, hva må jeg ha?

03/03/2017
av ReefTechnology Europe

Tenker du på å starte ett saltvanns akvarium?Det er uendelig med informasjon der ute som tar for seg akkurat det temaet. Det beste rådet vi noen gang kan gi er: finn en butikk eller en venn som du VET er flink, med andre ord en mentor.

Ofte når man lurer på noe legger man det ut på facebook,twitter osv. Der finnes det flere som vet godt hvordan man holder ett saltvanns akvarium, MEN det er også stor sannsynlighet at vedkommende har kun holdt på noen uker lengre enn deg selv, da vil du får masse informasjon som desverre ikke stemmer.Det kan være frustrerende å grunn til at man faktisk gir opp før man har fått startet.


Utstyr, hva MÅ jeg ha og hva kan jeg klare meg uten?Alt starter med ett akvarie, det beste er helt klart at det er borret med overrenning til sump(ett akvarie i underskapet som holder alt av utstyr)

MEN. Man kan også bruke ett ferskvanns akvarie. Bakdelen med det er at hang on skummer som står på selve akvariet har ofte lav kapasitet og vil ikke

gi resulater som en i sump skummer. Som en vei utenom sump i skap vil vi råde alle til å lese om Lifereef skummer, dette er skummere som man kan bestille hang on brakett til. Den kan også brukes i sump eller utenfor som. Med andre ord 3i1 skummer.. Ytelsen er overlegen å det er MANGE fordeler med en Lifereef skummer kontra en Needle wheel skummer.LYS


Lys er en av de aller viktigste komponentene. MH/hqi t5 og LED er alle gode lyskilder. Men, velger man en dårlig led lampe

vil vi heller anbefale deg T5. Det er ingen tvil om at LED er fremtiden, vi har fantastiske resultater med LED, men desverre er det flere dårlige

led lamper enn gode slik at ofte kunne heller pengene vært brukt på lysrør istede.

Be oss om hjelp med og velge belysning som passer dine behov, vi har alle forskjellige ønsker om hva vi vil holde av koraller.SIRKULASJON


God sirkulasjon er også viktig, i hovedsak MÅ man ikke ha det dyreste. Det finnes alternativer som er gode og rimelige der ute som vi fint kan anbefale

deg å starte med. De blir ofte referert til som wavemaker,streamer,gyre,powerhead osv.. de har en ting til felles å det er å flytte vann.

Har du sump i skap må du også ha en retur pumpe.SKUMMER


Jo bedre din skummer er jo friskere blir akvariet ditt, du kan ha mere fisk,koraller samt. mate mer uten at det går utover vannverdien.

Her i Norden selges mest Needle Wheel skummere men vi selger også Venturi skummere.

Vi anbefaler alle å selv lese seg til forskjellen på bloggen her samt på Lifereef skummere som du finner her: http://reeftech.no/skummer/lifereef/

Vi leverer både Needle-Wheel skummere og Venturi skummere, vi vet hva som er vår favoritt men les gjerne om det selv slik at du får all informasjon

før du gjør ett valg.LEVENDE STEINVi anbefaler ALTID Syntetisk stein eller god levende stein. Tørr levende stein fraråder vi generelt å bruke, det kan føre til store problemer som man ikke trenger

i en oppstartsfase. Altid når steinen har vært levende for så og bli uttørket vil det ligge døde småkryp og alger i den tørre steinen. Med en gang du

fyller i vann starter prosessen. Dette vil da begynne å rotne som igjen fører til masse uønsket næring i vannet samt en stor oppblomstring av unødvendig algevekst.

i realiteten kan det fortsette i flere måneder.SAND


Noen vil ha fin sand ande vil ha store biter, noen vil ikke ha sand. Smak og behag.. Når det er sagt så anbefaler vi aldri sand med en kornstørrelse under 1mm, har man alt for fin san(sugar size)

Vil man ofte få problemer med at sanden blåses vekk, sand storm som legger seg på koraller osv.


VARMEKOLBE


Varmekolbe MÅ du ha, enkelt å greit :)Nyttig utstyr som kan være veldig fint å ha men som man ikke MÅ ha er:


*Osmolator/ato automatisk vannpåfyller av fordampet ferskvann. Vi råder alle til og ha det, de som ikke kjøper det med det samme kommer ofte raskt tilbake :)

*Reaktor

*Doserings computerAnnet utstyr som man trenger er:


*Magnetskrape

*håv

*Salt

*saltmåler(vi anbefaller refraktometer)Vi anbefaler altid vanntester, de viktigste verdiene å teste for vil være: ALK,CA,MG,PO4 og nitrate. Vi har sett og løse tester til enhver tid.Vi er altid her for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha, så ikke nøl med og kontakt oss.


Det finnes også god informasjon om man følger denne linken: http://www.saltvannsakvariet.no/oppstart_av_akvari...

Mat koraller. hvordan/hvorfor?

27/02/2017
av ReefTechnology Europe

Vi får ofte spørsmål hvorfor og hvordan man mater koraller, vi tenkte det var like greit og forklare litt rundt det ettersom mating av koraller har en veldig stor effekt.

Hvorfor: Mating av koraller gir økt vekst,farger og helse.

Hvordan: Man kan i hovedsak mate med det meste, Vi bruker ofte Reef Roids fra polyp lab mixet med polyp lab polyp booster(aminosyrer), KZ amino lps og Aquaforest aminomix. Dette er alle 3 gode amino kilder og man kan oppleve forskjellige effekter av disse amino syrene på forskjellige arter koraller. Vi gjør stadig noen små tester for og finne ut hva slags effekt man kan oppnå med forskjellige produkter.

Når lyset har vært slukket 1-2 timer er det beste tidsrommet for mating av korallene dine, koraller er aktive om nettene. Tentaklene kommer ut og dette er en amper mulighet for og gi dem mat.

Opplever du at koraller ikke viser tentaklene om natten? Det er ikke unormalt, har man aldri/sjeldent matet om natten og/eller kjører ett lavt næringsinnhold ULNS. vil korallene tro at det ikke er nødvendig og fange mat ettersom de ikke er vandt med at det kommer mat fallende ned :)

Tilsetter man små mengder aminosyrer rett i akvaiet om natten vil korallene oppfatte det raskt, de vil da normalt sett begynne og vise tentakler om natten.

Slå av ALL sirkulasjon. Mix maten i en liten kopp, tilsett amino i maten. Sug det opp med en matestav( vi selger DVH easy feeder) klem ut små mengder mat på hver enkelt hode/polyp på korallen. Er korallen stor kan man gjerne gi en dusj av mat over korallen. Man kan tynne ut mixen med litt vann fra akvariet.

La akvariet være uten sirkulasjon 10-15 minutter slik at korallene kan spise ferdig før sirkulasjonen slås på igjen.

Du kan finne våre egne spott feed pakker her: http://reeftech.no/diverse/for-til-koraller/

Reeftech color and growth pakker er ett veldig godt utgangspunkt, man kan også tilsette amino på annen mat og spot mate. Som Baby brine shrimp er ett godt alternativ samt. Ocean prime copepods, dette er også god mat for fiskene dine.

Godt salt, rikelig med sporstoffer, sirkulasjon og riktig belysning er de viktigste faktorene for suksee. Spot mate koraller gir altid økt effekt men man vil ikke oppnå gode resultater om ikke de andre faktorene er på plass. Vi anbefaler også og teste vannet regelmessig for: ALK, CA, MG, PO4 OG NITRATE.


Vi håper du satt pris på informasjonen å at du ikke sovnet underveis :)


Mvh

Oss i ReefTechnology

Lifereef Venturi Skummer vs Needle-Wheel. Hva er forskjellen?

26/02/2017
av ReefTechnology Europe

Lifereef skummer å hvordan de skiller seg ut.Her skal vi forklare litt rundt Lifereef, hva er egentlig forskjellen mellom en ekte venturi skummer og en needle-wheel skummer?

Før vi starter må jeg bare si at ved lansering av Lifereef skapte vi store reaksjoner. Vi fikk mange hyggelige tilbakemeldinger og telefonen ringte kort tid etter vi publiserte det. Noe alle hadde til felles var ett ønske om å vite mer om hvordan skummeren fungerte og hvordan det var mulig at den kunne vare livet ut.

Kort tid etter ble vi også angrepet av butikker, når jeg sier angrepet så mener jeg ett forsøk på og rakke ned på lifereef og venturi.
Noen valgte også å gjøre det på den uproffe måten ved og overta våre informasjonsinnlegg på sosiale medier. Det gikk så langt som direkte utsagn mot oss og hva vi tilbydde var kun søppel og Needle-wheel var det beste uten en eneste fakta som kunne backe det opp, det er ikke så rart for fakta som støtter de utsagnene eksisterer ikke.
Vi kan forstår veldig godt at noen butikker ble rasende, alle selger Needle-wheel skummer og en venturi trend vil bety at ingen trenger og kjøpe ny skummer igjen. Det betyr kolosalt tap av inntekter for butikker.
Så hvorfor gjør vi det? Kort svar er: Venturi er bedre enn Needle wheel enkelt å greit! De som ble sinte vet dette utmerket godt, hvorfor tror du reaksjonen kom?

Venturi har vært på markedet i lang lang tid, men etter ca 15år trengte industrien en forandring. Forbrukere ønsket noe nytt, å slik kom needle-wheel skummere til. Jeff fra Lifereef hadde en lengre diskusjon med en Vertex talsmann på MACNA, hvor også han sa at venturi var bedre men de var nødt til og selge Needle-wheel pga. Markedet krevde forandring, desverre er det en forandring som gikk produsentene/butikkene tilgode og ikke forbrukeren ved og tilby lavere effekt, mere vedlikehold og ett generelt ømfintelig konsept.
Dette kom fra vertex selv som er en av de større produsentene av Needle-wheel skummere!

Needle-wheel hadde en stor positiv effekt for produsentene, salget gikk opp og alle ville ha det nyeste. Men Needle-wheel er desverre ett svakt komponent, den drar rundt på en plastikk nålhjul som skaper alle typer problemer. Plastikken sprekker, akslinger ryker og slites, nålhjulet går ut av balanse, alger fester seg,små snegler fester seg og dette fører til bråk, ubalanse og etter hvert havari.
Så kommer reservedeler inn i bildet, det koster ofte dyre dommer ettersom man KUN kan få dette av produsenten, du er derfor låst fast å må betale hva enn produsenten forlanger. Med andre ord MONOPOL.
De fleste velger og kjøpe ny skummet pga. kostbare delepriser. Slik går det sin gang, mange finner også ut at: Nei desverre, deler til skummeren din er ute av produksjon. Slik ender forbrukeren på enda en ny skummer og produsentene/butikkene gleder seg over det.


Hvorfor i all verden ønsker ikke vi å tjene penger ved og kun selge needle-wheel ?
Selvsagt må vi tjene penger for og holde døren åpen, men vi kan ikke ignorere faktum at en sann venturi skummer gir økt effekt,mindre vedlikehold og mange andre fordeler kontra en Needle-wheel. Da er det MYE bedre og tilby våre kunder det beste, slik får vi fornøyde kunder som kommer tilbake og økt tilitt.
Det finnes andre produkter vi kan tjene penger på, vi MÅ ikke selge ny skummer til samme kunde hvert 1-2år.

Lifereef er ikke noe vi bare fant på plutselig, vi har hatt lifereef gående selv i mange år med flotte resultater!

Jeff fra Lifereef er spesialist på filtrering til akvarier, han har studert filtrering i 33år. Søker du opp Lifereef vil du kun finne fornøyde kunder, prøver du og finne en brukt lifereef skummer så har man ekstremt flaks. Ikke for at det selges lite, heller det motsatte. Det er ofte bestillingstider på flere uker, å de som først bytter til lifereef skummer beholder den. Enkelt og greit..

Slik fungere det:

Pumpe kobles på utsiden av skummeren, dette gir økt volum innvendig i selve skummeren som er veldig gunstig.
Vannet passerer igjennom en venturi som suger inn luften og mixer det med vannet. Jo mere vann som passerer igjennom venturien jo mere luft blir tatt inn og effekten økes betraktelig.
Venturien resirkulerer luften fra skummerkoppen slik at venturien blir selvrensende og du vil aldri få en klogget venturi. Du vil heller ikke få noen lukt i huset.

Ettersom det kreves en helt vanlig pumpe vil din skummer aldri måtte byttes. Skulle pumpen bli ødelagt kjøper man ny del eller ny pumpe å skummeren er tilbake i normal drift igjen. Det ligger i navnet Lifereef, skummer for livet..

Vi kunne holdt på i det uendelige, men vi håper alle har fått ett lite innblikk i hvorfor Needle-wheel selges og hvordan en venturi skummer fungerer.

Mvh

Oss i ReefTechnology

AquaOcean LED

21/02/2017
av ReefTechnology Europe

AquaOcean nyttige start tips:


Still klokke først på menyen.

For og lage din egen setting kan du gå på meny-custom-klokkeslett time for time. Velg derreter styrke på hver kanal, så går du videre til neste time. NB! husk og trykk OK på save nederst når du er ferdig med hele oppsettet(eller underveis) Om ikke kontroller blir berørt på en lengre periode går justeringer tapt og den vil gå ut av settings, så trykk gjerne save underveis. Det er også presett moon,sunny,cloudy osv som du også kan justere på.
Vi blir ofte bedt om hva vi anbefaler og starte med av prosenter på hver kanal, dette er ett vanskelig tema da vi aldri vet hvor høyt kunden har montert armaturet, samt. høyde på akvarium og plassering av de forskjellige korallene og arter man eventuelt måtte ha. Som en veiledning til standar 60cm høyt akvarie anbefaler vi å starte med maks 12-15% på kanal 4(hvit) kanal 3 har også 5w led så vær obs på det.
Prøv gjerne 8-12% på kanal 4 hvit+ 30-60% på andre kanaler.

Kanal 6 er delt kanal med UV/indigo. Den vil gi en ekstra fargepop på dine koraller og man kan gjerne ha den på 70-100% til enhver tid.

Til slutt vil jeg si at en korall kommer seg lettere etter og ha fått lite lys en periode enn omvendt.

Det er en kraftig lampe med mange 3w/ 5w cree,Osram og Semiled så ikke undervurder styrke????

Ofte kan det være lurt og justere i mørket da styrke blir lettere og oppfatte for øynene.

Vi håper dette var til hjelp.


.

DEL 2.


For å gjøre det enda lettere for alle som tviler på hva slags lysstyrke man skal starte på har vi laget en ekstra guide.Kanal 3 og 4 er 5w, disse har ekstra høy ytelse. Som ett forslag kan du ha maks 60% på kanal 3 og maks 12-15% på kanal 4(hvit)

Dette er på peak 2-3timer mens resten av timene kan det gå litt opp og ned. Kl 12-23.00 kanal 3(blå) vil kansje gå fra 20-60%

Kanal 4(hvit) kl 12-23.00 fra 5-15%


Resten har litt med estetisk og gjøre men samtidig promoterer de diverse fargene vekst og pigmentering. Hva du liker av utseende iløpet av dagen spiller en stor rolle her. Som en grei regel kan du holde disse innenfor 30-70% til enhver tid forutenom kanal 6 uv den må du gjerne kjøre 70-100% til enhver tid.


Faktum er at det å lage en startguide er veldig vanskelig ettersom vi må ta høyde for veldig mange faktorer og variasjoner hjemme hos hver enkelt akvarist. Dette må sees på som en startgrense som vi mener de fleste koraller kan hanskes med uavhengi av vannkjemi og plasseringer. Det er mye som spiller inn i saltvann, har man mye næring/lite næring i vannet spiller det inn. Bruker man salt med skyhøy KH/alk vil du brenne og bleke korallene dine samme hva man setter en lampe til. Dessverre produseres det salter som aldri skulle vært på markedet etter vår mening.


Det er greit og øke 1-2% i styrke hver 7-14 dager men når man ser korallene begynner å gi negativt utslag på økende lys må man gå litt tilbake.

Vi vet at del 2. blir litt repetering å flere skulle ønske seg time for time guide på alle kanaler men vi vet ikke hva slags Kelvin/toner hver enkelt ønsker av utseende. hva er pent for deg? Er man i tvil kan man sette 20-30% på kanal 1 og 2, samt 70-80% på kanal 6. Slik får dine korallene fullspekter belysning som er meget viktig.


Vi håper dette var til hjelp :)Mvh

ReefTechnology
Mvh

ReefTechnology

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Nytt innlegg